• Black Spotify Icon
  • Black Apple Music Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
In het kader van de jong talent-stages van Arco Baleno werd in 2009 het Trio Telepatico opgericht, een pianotrio met drie getalenteerde en gedreven jonge muzikanten: violist Jeroen De Beer, cellist Martijn Dendievel en pianist Pieter-Jan Verhoyen. 
Ze volgden kamermuzieklessen bij Arne Deforce aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge waar ze in 2013 afstudeerden met grootste onderscheiding. Verder werden ze gecoacht door het Arco Baleno-ensemble, Bart van de Roer (Storioni Trio), Marcel Lequeux, Beate Hartmann en Dagmar Brauns. 
 
Het Brugse pianotrio behaalde enkele eerste prijzen waaronder de Vlamo-wedstrijd en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd en werd laureaat van het Storioni Concours als jongst deelnemende ensemble.
In 2013 behaalde ze tevens een eerste prijs en de hoogste score tijdens de finale van de Belfius Classics. Dit leidde tot een vertolking van het Tripelconcerto van Alexander Tcherepnin, begeleid door het orkest Sturm und Klang olv Thomas van Haeperen in de Muntschouwburg te Brussel. 
In juni 2021 behaalden ze een eerste prijs op het Concours International Leopold Bellan in Parijs.  
 
Sinds zijn oprichting speelde het Trio Telepatico concerten in Vlaanderen, Nederland en Duitsland. In 2014 verscheen een eerste CD met werken van Frank Bridge, Edison Denisov, Paul Juon en Vlaamse componisten Erik Desimpelaere, Piet Swerts en Marc Matthys. 
 
In het najaar van 2017 werkte het ensemble mee aan het project ‘Bericht aan de Bevolking’ in het kader van de herdenking van De Grote Oorlog. Samen met Kotjesvolk brachten ze ontroerende muziek die ondertussen ook verscheen op een dubbel-cd. 
 
Sinds 2019 verwelkomt het ensemble cellist Pieter-Jan De Smet. Met hun combinatie van unieke, interessante en soms iets minder bekend repertoire vindt de opvolger van het Trio Telepatico, het Ryelandt Trio,  steeds de juiste balans om zo een boeiend programma samen te stellen voor het publiek. Op die manier profileert het ensemble zich enerzijds als liefhebber van Belgische muziek en anderzijds als uitvoerder van minder bekende werken. Zo namen ze reeds enkele Vlaamse werken op, schreef Robert Groslot het werk ‘La Fenice’ voor dit piano trio en volgt een samenwerking met musicoloog en oprichter van het Ryelandt Festival, David Vergauwen, waarbij ze iets minder bekende Belgische werken van de late romantiek, historisch zullen uitvoeren. 
22-08-2019 7 canterbury.jpg
Pieter-Jan Verhoyen

Pieter-Jan Verhoyen is pianist, klavecinist en pianofortist. Zijn passie voor Vlaams repertoire en historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk vertaalt zich zowel op het podium als in zijn cd-opnames. Pieter-Jans laatste cd in samenwerking met het Terra Nova Collective, “Romantic Music In Fin-de-siècle Bruges”, focust op kamermuziek van de bekendste Brugse componist, Joseph Ryelandt. 

 

Pieter-Jan werkt regelmatig samen met ensembles als Anima Eterna Brugge en het Terra Nova Collective. Hij is de pianist van het Ryelandt Trio. Als piano- en klavecimbelbegeleider werkt Pieter-Jan voor het International Flute Seminar Bruges,  de Dutch International Flute Competition en STAP Roeselare en is hij veelgevraagd op internationale masterclasses en wedstrijden in Europa en de Verenigde Staten. Samen met Océane Knop legt hij zich toe op romantisch kamermuziekrepertoire voor fluit en piano. Pieter-Jan soleerde met het Strijkorkest van de Kust, het orkest van het Stedelijk Conservatorium Brugge en het barokorkest van het Conservatoire Royal de Bruxelles. 

IMG_3475.JPG
Jeroen De Beer

Jeroen is een gepassioneerd kamermuzikant en maakt naast het Ryelandt Trio deel uit van het Sonoro Quartet waarmee hij studeert aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie Amsterdam en reeds concerten speelde in België, Nederland, Duitsland en Zwitserland. Jeroen was reeds te horen op radiozenders als Klara en SWR (Duitsland). Hij maakt ook deel uit van de ensembles Bryggen Strings en Boho strings. Hij was te zien op verschillende festivals zoals Pietrasanta in Concerto, Festival Academy Budapest, Janacek Festival Brno, Beethovenfest Bonn, Super Cello Festival Bejing waar hij speelde in zalen zoals de Liszt Academy, National Theatre Brno, National Concert Hall of Taipei enz. Hij volgde les bij Tatiana Samouil aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en bij Barnabas Kelemen aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln.

In 2014 maakte Jeroen zijn debuut-cd Trio Telepatico. 

www.debeerjeroen.com

PJ 20.jpg
Pieter-Jan De Smet

Pieter-Jan is een veelzijdig cellist, die vooral internationaal actief is als solist en kamermuzikant. In kamermuziekverband verscheen hij live op radiozenders Klara en Musiq3 en deelde hij het podium met grote namen zoals het Zemlinsky Kwartet, het Rembrandt Frerichs Trio, Markus Stockhausen en Benjamin Glorieux. Voor kamermuziek volgde hij onder meer les bij leden van het Alban Berg Quartet, Endellion Quartet, Jerusalem Quartet en het Danel Quartet.  Naast het Ryelandt Trio is hij lid van het Desguin Kwartet, waarmee hij studeert aan de Pro Quartet Academy van Parijs en onlangs de SUPERNOVA competitie won. Hij speelt momenteel op een cello van de Belgische Ambroise de Comble (1725) 

www.cellist.be